torstai 27. syyskuuta 2012

Verhohehkutusta

Iltaa.

Tiimipäivän toka päivä suoritettu. Ihan rehdisti voin sanoa, että kivaa oli!

Nyt pieni kehutus- ja mainostusosio.

Punaisen Ristin Kontti kierrätystavaratalo Tikkurilassa, osoitteessa Horsmakuja 1 (entinen Anttilan talo) oli mahtava elämys.
 

Paikka oli tilava, valoisa, siisti ja hajuton! En ole mikään hienostohelma, mutta hajuille, jollekin määrittelemättömälle kirpputorien pahalla hajulle, olen erityisen herkkä, mutta täällä ei sitä hajua ollut laisin. 

Liike oli kodintavaroiden osalta sisustettu väreittäin. Esim. puna-osastolta löytyi punaiset verhot, tyynyt, koriste-esineet... jne. Tavaroita oli paljon, mutta ei missään sekasorrossa, ja vaihtuvuus on nopea. Pääsimme myös liikkeen "vain henkilökunnalle"- tilaan, jossa oli aivan älytön määrä liikkeeseen siirrettävää kamaa. 

Liikkeessa on itsepalvelulaarit, joihin voi kotoaan viedä tarpeettomat jutut. Koville tuotteille on suurin kysyntä (kovat= ei vaatteet, mutta vaatteitakin tietenkin otetaan vastaan) , isot lahjoitukset, kuten huonekalut haetaan maksutta kotoa. 

Lisätietoa saa täältä: http://kontti.punainenristi.fi/

Itse melkein pissasin onnesta housuun, kun juurikin tuolta em. punaosastolta löysin samanlaiset verhot, jotka meillä on kuuskyt-seiskytluvulla olleet.  

Ne on ihanista ihanimmat! Sellaiset vähän "villalankamaiset" harvaan kudottu- tai neulottu kuosi, eli vähän sellainen... säkkimäisen reikäinen, joista valo siilaantuu läpi. Väri kirkkaanpunainen, ja joukossa myös fuksianpunaisia pystyraitoja. Olipa vaikea selittää. Sellaisia siis kuitenkin löysin viisi kappaletta. Kusen hunajaa. Maksoivat neljä euroa kappale. 

Tavaratalokierroksen jälkeen mentiin ravintola Mummolaan syömään. Taas hehkutusta! Ihana paikka ja ihan jees ruoka.

 
Ei mikään kalsee teräksinen Metos-ständi Mummolassa.

Mummolan jälkeen kirmasimme keilaamaan. Olin ihan älyttömän hyvä kourujen puhdistaja, niin usein se pallo sinne kouruun valahti kierimään. Yhtään täyskaatoa en saanut, paikkokaadolla muutaman kerran kaatui koko keilasto. Mutta kourukeilailussa olin tosi hyvä! 

Ihanaa kun on ns. vapaa viikonloppu tiedossa. Laitan uudetvanhat punaverhot ikkunaan. Ei kai ne ny liian jouluiset ole? Ah. 

Eip muuta. 

3 kommenttia:

 1. Osaan melkein kuvitella nuo verhot 70-luvun jäljiltä, mutta laitapa kuva, niin näen kuvittelinko oikein. :)

  VastaaPoista
 2. Tuonne menen minä myös. Thänks!

  VastaaPoista
 3. Tiina, mä otan verhoista kuvan ja laitan tänne jossain vaiheessa. Meillä kotona oli näissä verhoissa sellainen reikäkuviopystyraita säännöllisin välein ja kuvion reunamilla oli oranssit raidat... ettei nää ihan identtiset ole, mutta ihanat siltikin!

  Maketsu, ole hyvä!

  VastaaPoista