sunnuntai 26. elokuuta 2012

Välihehkutus

Tulen tähän nyt välihehkuttamaan. 

Eilinen meni ihan muissa laiskotteluissa, eli ei puhettakaan mistään verhojen silittämisestä saati muustakaan. Tänään on sitten iso vaihde päällä, ja luulempa että kun saan kaikki urakoinnit urakoitua, niin olisin ihan valmis viikonlopun viettoon;) 

Hehkutus: Silitysapusuihke! Iso pullo Lidlistä, Lidlin omaa merkki (oisko ollut joku W2), halpa tuote. Ja aivan mahti! En uskalla vielä mennä sellaisiin radikaalisuuksiin kuin kosteiden verhojen silittämättä ikkunaan laittaminen (kiitos kuitenkin vinkistä, Zepa), mutta silittäminen tuotti kerrankin sileän tuloksen. Aivan mahtia, voisin rakastua tähän aineeseen! Onhan joku daami mennyt Eiffeltorninkin kanssa naimisiin... Huutomerkkejä! Hehkutusta!

No niin, tuli lie selväksi, että uskallan suositella kaikille sellaisille, jotka joskus silittävät jotain laajempia asioita, kuten verhoja tahi pöytäliinoja tms. 

Mulla on silityslauta aina aukinaisena kodinhoitohuoneessa. Kissat tykkäävät loikoa laudan päällä ja siihen tulee tietenkin karvoja. Missä niitä ei tässä huushollissa olisi....

Olen laittanut laudan päälle suojakankaan, jonka otan ennen silitystä pois. No tänään se sitten unohtui ja silitysavun avulla sain myös hyvät talviverhot, karvasomisteiset. Mutta silitysapu toiminee jonkinasteisena hylkijänä kaikelle ylimääräiselle, koska heti kun huomasin että no nyt tulee karvaverhot, niin nopea kädellä sipaisu poisti kaikki karvat siistiksi palleroksi. Hmm... arvaatteko mikä tuli mieleeni? Kyllä- koko kämpän silitysavulla suihkiminen. Hah. 

Tuossa Googlesta pöllimässä kuvassa on keittiönverhoni identtiset kaverit. Olen hirvittävän kyllästynyt tuohon kankaaseen, mutta en nyt muutakaan keksinyt ikkunaan ripustaa. Voin kertoa, että tuo kangas on ihmeellistä. Kun sitä silittää (avulla tai ilman) tuo pohjan vaaleanvihreä väri muuttuu aina hetkeksi keltaiseksi. Näin käy siis ihan aina, verhot ovat tosi vanhat ja olen usean kerran niitä silittänyt. Ikkunassa pohjan keltaisuus on taas muuttunut tuoksi omaksi vihreäkseen. 

Nyt menen silittämään jotain tai imuroimaan tai järjestämään klem.. ai niin en- enhän toki töissä ole. This is end of välihehkutus, tulen takaisin- halusitte tai ette halunneet. Moi. 
5 kommenttia:

 1. Mä en uskalla pestä verhoja ollenkaan, kun ne pitää sitten silittää. Ehkä pitää hiipiä ostamaan apuja, kun tuo lidl saatiin tänne rakkaaseen itäänkin viimein. Mitä se mömmö sisältää? Muuta kuin karvahylkimystä.

  Googlasin silitysapusuihke ja se antoi kaksi osumaa: molemmat tänne.

  VastaaPoista
 2. Hei, saletisti sisältää ihan hirveitä myrkkyjä. Mä tulen kertomaan tämän koostumuksen tänne hieman myöhemmin, kun nyt just nimittäin jatkan mun uraputkea marttana. Kerron siis myöhemmin. (mun on pakko pestä verhot melkein aina kun vaihdan ne, koska jostain syystä ne on aina ihan ryönäisiä ja karvaisia ja kamalia ja haisevia...)

  VastaaPoista
 3. Kissat saattaa viihtyä silityslaudalla, koska ne kaipaa silitystä. Tirsk!

  VastaaPoista
 4. K2o se mömmö on tärkkiä, ei tosin ihan niin tanakkaa. Sis. hiilivetyjä, tärkkelystä, silikoniliukastetta ja hajustetta . Ei tosin tuoksunut juurikaan miltään.

  Zepa, tsih ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Oot paitsi oiva, myös avulias martta.

  VastaaPoista