tiistai 28. elokuuta 2012

Joulukakka sun muuta

Työergonomian maailmanmestari E. Täti täällä vaan huomenta.

Tässä hieman kaikkia varmasti todella paljon kiinnostavaa vaivaraporttia. Eilen juili pään vasuria puolta ihan hittona. Niska oli jumissa ja juilinta säteili mm. korvaan! Tietenkin ensin tuli mieleen aivokasvain, aivoverenvuoto tai joku muu "pikkuvaiva". 

Tänään kun saavuin työpaikalleni vielä hieman juntturoivan niska-korva-kroppani kanssa niin tajusin, että vaikka on viikonpäivistä tyhmin, eli tiistai, niin voin kyllä heittää kaikki aivoperäiset sairauspelot mielestäni ja siirtää näytön paikkaa. Siis näinkin yksinkertaisesti voi joskus joku asia ratketa. Olen siis istunut jotenkin pää kenossa kroppaani nähden jos katson tietsikan näyttöön. Tälläinen vaiva tällä kertaa.

Jos nyt jatkan työperäisellä kerronnalla niin tänään töissä sattui kyllä vuosimiljoonan huutonaurukohtauksellisin tapaus. (sori muuten kaikille fb-kavereille, te "kuulette" mun jorinat moneen kertaan.)

Wanha ja pahalta haiseva mies astui konttoriimme ja kertoili siinä sitten kuinka hänet on "tästä talosta" aikoinaan viety jonnekin lastenkotiin, koska hän on sotalapsi. Jotain muutakin hän siinä höperteli. Minä vastailin minkä kykenin, mutta lähinnä kommunikaatiomme oli ukon höpinää ja minun hymistelyä ja muka-herttaista-hymyilyä.

Kunnes tämä ukkeli kysyi minulta: "olittekos te rouva täällä töissä vuonna 1940?". Siis... sisäinen huutonauru, nieleskely, hikotus, pyörrytys, yskänkohtaus ja kutka! 
Toivottavasti ukkeli oli tosi höppänä, tai sitten mulla on Ralf Nordströmille (tai joku sellanen) pikaista kriisiasiaa. 
**

Olen valveutunut kuluttaja, ja lähetin juuri palautetta Hills eläinruokafirmalle. Meidän vanhin kissa täytti just 9 ja hän on koko ikänsä syönyt Hillsin tiettyä nappularuokaa, koska hänellä todettiin vauvana ruoka-aineallergia. Allergia voi tosin olla poiskin jo, mutta ei tuolle oikein kelpaa mikään muu. Kaksi muutakin kissaa syö samaa ruokaa, koska ei musta vaan ole miksikään kissojen suurtalousemännäksi ja nappuloiden vatkaajaksi. 

Nyt oli kissanruokatehtaalla menneet kissat ja koirat sekaisin, ja norminappuloiden seassa oli hehtaarikokoisia kuivia pallukoita, kun nämä normit ovat aika rasvaisia. Valitinpa kun löysin palautelomakkeen, ja nyt innolla ootan koska Hillsin rekka tuo rekallisen nappulapusseja korvaukseksi tästä hyvästä.
**

Eilen kun istuttiin omalla pihalla, niin tyttäreni havaitsi puutarhatuolin alla kakkapökäleen. No sekään ei tosiaan oisi mikään ihme meidän pihalla. Mutta _liikkuva_ kakkapökäle on. Pökäle otti Ritolat, kun kissa meni viereen sitä toljottamaan. 
Elma-setä harrasti poikasena perhostenkeräilyä, ja hän tiesi heti kertoa, että kyseessä on horsmakiitäjän (perhoslajike) toukka. Jonnekin se katosi, ja olen ihan tyytyväinen, että oma sänkyni on eri kerroksessa kuin piha....

Hehän ovat kuin kaksi marjaa: 
 
Horsmakiitäjän toukka                Mr. Hankey, joulukakka


Lopetan eläin- ja ihmismaailman kuulumiset tähän.

Vapisevin terveisin Elma, klemmarinlajittelija jo vuodesta 1940.

2 kommenttia:

  1. Hmh, Tekstin kirjoitusvaiheessa noi kakkojen kuvat oli vierekkäin, täällä ne ovat alekkain. En ala säätämään, joten olkoot. Halusin vain huomauttaa itse itseäni tästä tärkeästä seikasta.

    VastaaPoista
  2. no ei se ihme jos kakat karkailee kun on klemmareita lajitellut jo vuodesta 1940....Sitkee sissi sä oot Elma

    VastaaPoista