keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Yks juhla se tulla jolkottaa

Hei vaan kaikille Elma-tädin höpönapsuille.

Pidin tässä vähän hiljaiseloa, ihan vaan siitä syystä että olen niin kovasti höperöinyt kaikkea, mutta nyt olen täällä taas ja entistä kahjompana.

Mut on nyt vallannut kertakaikkinen jouluhulluus. Ei tämä kai ikinä NÄIN aikaisin ole tullut, mutta en voi tälle yhtään mitään! Toivottavasti saan sorin kaikilta jouluvihureilta, mä koitan hillitä itteeni.

Jouluhulluuteen kuuluu joulusiivous. Kerran vuodessa vaan pitää siivota ihan joka nurkka ja tosi kunnolla. En kestä lauseita, että "jos vietät joulusi vaatekomerossa (tai vastaavassa), niin sittenhän se kannattaa siivota". Laiskojen löpinöitä tollaset! Minä vietän jouluni puhtaassa kodissani, missä ei ole niin sanotusti jätetty kiveäkään kääntämättä! Vähän lähempänä joulua on vuorossa taas "legendaariset" kaakelinsaumojen JA keittiön vetolaatikoiden liuku-urien hinkkaaminen hammasharjalla.

Juu ei meidän kaikkien tarvi toki olla samanlaisia, en minä sillä. Itse saan vaan aivan suunnattoman nautinnon siitä, kun kodin joka nurkka, se tahmaisinkin peränurkka, tuoksuu hyvälle ja on puhdistettu rakkaudella ja joulumielellä. Tsih, menee melkein kirkolliseksi nyt tää paasaus.

Olen siis aloittanut jo joulusiivouksen ja varsinkin jouluintoilun. Kaikki isot siivousprojektit alkavat aina varastostamme, joka on iso ja tavarakas. Hmm. voiko noin sanoa. Tavaranpaljoinen. No siis suomeksi: siellä on paljon tavaraa.

Vaan eipä ole enää! Elma-setä on kantanut roskikseen säkkitolkulla jotain täysin kelvotonta skeidaa. Merkillepantavaa tässä on se, että sedän mielestä "joku saattaa tarvita tätä" joskus. Pidin hänelle puhuttelun, että mitenköhän tää joku osaa just meiltä kysyä jotain putkenpätkää, joka maksaa uutena puol euroa enkä muutenkaan pidä ajatuksesta, että meidän hima on joku turhan roinan varasto vain sen takia, jos JOKU nyt sattuis joskus jotain ihmevekotinta tarvitsemaan. Ja hah, hänelle meni tämä viesti perille. Oppii se vanha setäkin näköjään uusia temppuja.

Rakkaat sukulaislapseni ovat toimineet kierrätyskeskuksina. Toiselle meni muutama muotokuvamaalaus ja suvun historiallista kirjallista materiaalia. Toinen sukulainen taas uusiokäyttää tuunaamalla yms. minulle tarpeettomia tavaroita, joten nyt on kuulkaa sellainen zen-fiilinki tällä tädillä, eli minulla, että kun turha roina poistuu, saan enemmän tilaa ihanille jouluajatuksille <3

Muuten elämäni on ollut ihan tavallista. Ihmeen tarmokas olen ollut, vaikka on tämä kaamos ja pimeys ja vaikka mitä. Kellojensiirto ei taaskaan vaikuttanut minuun niinkuin ei yhtään mitenkään. Oon kai sitten oppinut jonkunsortin hetkessäelämisen taidon, eli jos kello näyttää että se on kuusi, niin kello on sitten kuusi, enkä mitenkään kelaa että niin, viime viikollahan se oli tähän aikaan viisi. Tai seitsemän tai jotain. Pah. Kello on mitä on, vuorokaudessa on kuitenkin se sama 24 h edelleen, eli sillä nyt mennään.

Oikein ihanaa lokakuun viimeistä kaikille.

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä ihmisessä täytyy olla jotain vialla, jos vihaa joulua. (Ahi on eri asia, siihen liittyy juttuja).
  En kyllä siltikään yllä lähellekään sinun joulufanitusta, varsinkaan tähän aikaan vuodesta. :D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Maailmassa on siis joku toinenkin, joka putsaa, puunaa, pesee ja pöllyttää kodin katosta lattiaan Jouluksi!

  Minäkin inhoan tuota typerien laiskimusten yritystä niitata joulusiivousinnostukseni lattialankkujen rakoon ("Jos aiot viettää Joulun siellä kaapissa"). Vastaankin siihen: "Ei, minä en aio istua keittiönkaapeissa, mutta ihanat jouluherkkuni viettävät siellä monta päivää ja haluan nauttia ne freeseinä." Samoin haluan kylpeksiä puhtaassa ja hyväntuoksuisessa saunassa ja ihastella siistiä ja kiiltävää kotiani kynttilänloisteessa suklaata nauttien. Jos joka paikka on pölyssä ja pas... köh, kakassa, eivät kynttilätkään loista kauniisti.

  Olen aloittanut Joulun: maanantaina kävi siivousfirma pesemässä ikkunat. Samaten peruspesivät ja vahasivat lattiat. Nyt ei tarvitse kuin hieman ennen Joulua siivota kaapit ja komerot, pyyhkiä hyllyt yltä ja alta, desinfioida sauna, pesuhuone ja vessat, pestä vuodevaatteet (huom! talvipäiväpeitto mukaan lukien), vahata kulkureitit lattioista, pestä lattiat, ripsua tapettiseinät, pyyhkiä maalatut seinät ja ja ja ja...

  Ihanaa! Jouluun enää 54 päivää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoaminen on AINA ihanaa, oli joulu tahi juhannus. Mietin jo, minne se Elma-täti hävis...
   Joulu tulla jollottaa vaikka en siitä nyt niin hirveesti piittaa. Tää syksy on ollut jotenkin tahmee, ehkä joulu pelastaa. Ja Jeesuslaps...

   Poista
 3. Tiina, no niin minustakin. Ahistus tai muu vastaava, toimii lieventävänä asianhaarakkeena, mikään muu ei! Mä en tajua miksi mulla on tänä vuonna näin aikasessa tää fanitus :)

  Anonyymi, mä aloin fanittamaan sua nyt just täysillä. Just noin, juurikin!
  Kerrohan jatkossakin, miten sun Jouluvalmistelut etenevät :)
  Sitäpaitsi, päiviä on enää niin vähän, että tässähän tulee kiire!

  Maketsu, täällähän minä. Mä kyllä kans tykkään siivoamisesta. Ja varsinkin joulusiivoamisesta. Mun syksyn tahman pelastaa just joulun odotus ja valmistelu. Se on vähän sellanen valo tunnelin päässä-efekti. Ja joulun jälkeen alkaa kevät!

  VastaaPoista