maanantai 4. kesäkuuta 2012

Valituscorner

Mahtavaa maanantaita kaikille teille ja teille kaikille. On jo kesäkuu, jos ette sattuneet tietämään, eh he. 

Koska mulla on elämä ja asiat ihan kondiksessa, niin on aika avata taas valituscorneri.
Kävin lauantaina kaupassa (ooh, aaltoja!) ja ihmettelin kun yhdessä kohtaa kauppaa oli hirvittävä ihmiskeskittymä ja ryysis. Wanhana teho-osastofanina aattelin heti että no nyt on jollain takykardia vähintään tai jotain muuta mullistavaa on tapahtunut. 

Kyseessä oli mullistavat maistiaiset. Ai että inhoan koko sanaa: maistiainen. Painii samassa sarjassa napostelun kanssa. En siis voi käsittää, että jos joku einestehtaan konsulentti tarjoaa ruokalusikallisen jotain mahtavaa tuotetta _ilmaiseksi_ niin sitä sitten ihan jonottamalla jonotetaan ja jopa ryysitään että saa sen tulvantuoman muovikipon täynnä jotain ihanaa teollista kuonaa lusikoitavakseen.  Muutenkaan en tajua sitä, että monista tulee ihan kahjoja, jos jotain saa ilmaiseksi. Tiedän tapauksia, että vääntäytymällä vääntäydytään johonkin ilmaistilaisuuteen, joka ei oikeasti edes kiinnosta pätkääkään, mutta kun tilaisuuden ilmaisuuden takia siitä tulee säästöä! Olisi tuhlausta jättää menemättä!

Kerran eräässä tilaisuudessa joku osallistuja toi muovikassillinen ihan hirveää krääsää tarjolle. Kauan ei kamat ehtineet tarjolla olla, kun ihmiset rynnivät hullunkiilto silmissään ilmaista tavaraa noutamaan! Jokainenhan meistä tietenkin tarvii muovirannekkeella varustetun digitaalirannekellon, joka maksaa Clas Ohlssonilla ainakin kaks euroa! Ilmaiseksi! Ihanaa!

Toinen asia on sitten tälläinen vähän psykoloogisempi, mistä myös valitan samaan hengenvetoon. Sitähän sanotaan että "jokainen tulkoot autuaaksi omalla uskollaan". No jep joo, mutta jos tähän autuaaseen uskoon lisätään kaikenlaiset huuhaa-uskomukset, en siis tarkoita uskontoa, näitä jeesuksia sun muita, vaan esim. tälläistä:

Luettuasi tämän Yhdysvalloissa valtavaa mainetta niittäneen dr. Never Heard Nobodyn teoksen "näin tulet onnelliseksi ja viisaaksi ja saat sieluusi rauhan ja pääsi sisälle laskeutuu ikuinen feng shui"- tyyppiset paskanjauhannat. Näihin jotkut hei uskoo ihan tosissaan. Mä oon sitä mieltä, että kaikki tälläisiin dr. Nobodyn oppeihin hurahtavat voitaisiin samantien roudata suljetulle osastolle. Koska jos joku dr. Puoskari _oikeasti_ olisi saanut jotain muutakin elämässään aikaiseksi kuin itsestäänselvyyksiä ja sananhelinää, niin kyllähän tässä masentuneiden maassa otettaisiin hänen oppinsa mukaan jo perukoulun ala-asteen opetussuunnitelmaan. Jumalauta! Melkein kiihdyn, mutta se johtuukin varmaan siitä etten oo lukenut dr. Jonkun viisaita sanoja, kuten "hengitä säännöllisesti niin voit heti paremmin".

Asiat joista en valita: kesälomaan 18 aamuherätystä! Jipii. Sitä ennen on vielä kolmet kivat juhlat juhlittavana. Ensi viikonlopun juhlia odotan erityisellä innolla. Eilen oli esikoiseni kummisedän viiskymppiset. Sunnuntai oli valikoitunut juhlapäiväksi syystä että se nyt vain sopi kummisedän ammattikuntaan kuuluville parhaiten (joo se on soittaja). Elämä on siis kerrassaan ihan juhlaa vaan. Aatelkaa, että voin olla tätä mieltä ilman dr. Nobodypuoskarin oppejakin. Pääsinpäs vielä kerran palaamaan tähänkin asiaan. Tsih.

4 kommenttia:

 1. Moe Zepanderi,
  en oo tulossa enkä menossa. Niinku sanottu, nää menee AINA ja siis oikeesti IHAN AINA päällekkäin jonkun muun menon kanssa. Tämä on kohtaloni, ja siihen tyydyn;)

  VastaaPoista
 2. Tervehdys pitkästä aikaa Elma-täti!

  Tuli oikein kylmät väreet kun luin sun valitus-corneria. Kirjoititko rakkaasta anopistani? Hän on hurahtanut kaikenmaailman new age- ja juuri mainitsemiisi dr. nobodyjen oppeihin. Positiivinen pitää olla! jos kertoo mielipiteensä, ja jos se ei tihku kukkia ja keijukaisia, olet paha, häiriintynyt tai psykopaatti tai jotain vastaavaa. Positiivinen pitää olla!
  Hän myös "viihdyttää" minua ja isäntää lukemalla pätkiä näistä oppikirjoistaan. Pitääkö ihmisten todellakin lukea jostain kirjasta että positiivisuus on positiivisempi asia kuin negatiivisuus? No shit Sherlock.
  Anoppini edustaa malliesimerkkiä sellaisesta ihmisestä jota vedätetään ja höynäytetään joka mutkassa ja notkossa, mutta koska kirjassa käskettiin olemaan positiivinen, niin otetaan kaikki vastaan vaan hymy huulilla. Omia mielipiteitä, siis niitä kirpakoita, ei saa olla, nehän voivat- voi nyyhkis- olla negatiivisia ja jollakin saattaa paha mieli. Parempi vaan mennä kuin lammas hymy huulilla ja kakat housussa, siis kuvannoillisesti.
  Katsos nyt kun minäki alan kiihtymään. Ottaa vaan kasettiin aika lailla tää aihe. Anoppia on vedätetty aika pahasti mm. eräässä asuntovaunuasiassa. Anopin kaaliin ei millään mennyt se että jos hän on possarikiva muille (lue: liian luottavainen idiootti) niin toki muutkin on sitä samaa hänelle. Eihän tätä elämää tälleen pelata.
  Kesäisiä terveisiä kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. Kah Tintti, vasta nyt huomasin tämän.

  En mä nyt varsinaisesti kirjoittanut sun anopistasi, enkä kenestäkään muustakaan yksittäisestä personoidusta henkilöstä. Tää nyt oli vaan tollainen yleispurskaus.
  Ihan samaa kyllä tarkoitin kuin säkin, eli on se vaan kumma että iloisuusasiatkin pitää opetellä kirjasta, muuten ei osata. Ja vihainen tai inhoaja ei saa olla, negatiivista on se, kirjassa sanottiin. Eh he. No joo. Meitähän on moneen junaan ja aika moni jää vielä laiturillekin ruikuttaan.

  VastaaPoista