keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Teenage Mutant Ninja Elma

Apua! Sehän on tiedossa, että vauvojen ja vanhusten hoidossa ja elämässä on tiettyjä yhteneväisyyksiä. Kummatkaan eivät pärjää yksin, ovat avuttomia ja autettavia, hampaattomia ja kusevat housuihin. Ainoa ero taitaa olla se, että harvemmin vauvoja makuutetaan tuntitolkulla märissä vaipoissa, mutta se ei nyt kuulu just nyt tähän, eli tämä ei ole nyt vaippapoliittinen kannanotto.

Mun elämänkaari alkaa nyt sulkeutumaan, ja olen taantunut teini-ikään. Muutamia vaiheita tässä siis on vielä, ennen kuin tuo vaippa-asia on ajankohtainen.

Poskipäähäni on kasvanut kamala finni. Ihan keskelle poskipäätä. Eikä tässä vielä kaikki. Koska tässä kohtaa naamaa iho on paljon ohuempaa kuin esim. leuassa, on tämä teini-iän leima kasvanut tietenkin osin sisään- ja osin ulospäin. Ja lopputulema on se, että pomoni kysyi äsken että olenko saanut turpiini.. Ja on se kipeekin. Ja siis mun elämä on kamalaa, omg lol kualen. Paljonkohan työterveys antaa sairaslomaa finnistä? Tietääks kukaan?

Päästin teini-iässä äitini ja itseni varsin helpolla. En ollut mikään kovin kapinateini. Mitä nyt koulusta lintsailin minkä kerkisin, mutta sitten kun Elma-setä tuli kuvioihin (ysiluokalla), niin sekin lysti loppui. Pitäisköhän nyt  tässä teini-ikä vol. kakkosessa ottaa kunnon rebelvaihde päälle. Alan lintsaamaan töistä, paiskomaan ovia, suhauttamaan ässää (sehän on kuulemma itä-helsinkiläisten teinityttöjen erityisominaisuus, sanoi Hesari tänään) ja haukkumaan E-sedän ruokia "ihan paskax ja lihottavax" jne. Pissikseksi en ainakaan ala, koska mulla ei oo sellaselle mitään lähiesimerkkiä enkä tiiä miten pissikset toimii. Harmi kun heitin sellasen pissis Luis Vutton -vaimikälie- laukunkin just pois. Eikä napapaitojakaan oo. Vai onko noi em. jutut ees pissismuodissa enää...? No ihan sama.

Lohduksi siis iho-ongelmien kanssa painiville. Ne ei katoa koskaan, muahahaha!

Onneksi tilanteeni ei oo ihan vielä ton kuvan kaltainen, ja on mulla isompi nenäkin.. niin että huonomminkin vois kai mennä.

Ne teistä lukijoistani, jotka ootte myös fb-kavereitani, tiedättekin jo suuren salaliittoteorian, jonka mä hokasin tänään. Ja ehkä sen on joku muukin hokannut, en ny mitenkään omi tätä hokausta kokonaan siis itselleni, koska olen niin kovin reilu ja hyväntekeväisyysjärjestössä töissäkin kerta.

No niin, siis Voice of Finlandhan on finaalia vaille taputeltu päätökseen. Lähes kaikki suosikkini ovat siitä pudonneet.
VoF ja Radio Aalto ovat samaa puljua tai konsernia vai miten noista ny sanotaan. Kun VoF tulee telkkarista, se tulee samaan aikaan Radio Aallosta,  Voffin juontajat juontavat myös Radio Aallossa ohjelmia jne.

Saara Aalto pääsi jatkoon ja suosikki Mikko Herranen putosi. Tai kai se Saarakin jonkun suosikki on, mutta ei mun. Jotenkin sieluton muija. Taitovaikertaja. Älyttömän hyvä laulaja, mutta ihmisenä jotenkin  kapakala. .  Radio Aalto, Saara Aalto. Radio ja Saara Aalto. Aallot- Radio ja Saara.  Tarviiko enempää aaltoilla? Ei ole sattumaa. Salaliitto. Däm.

Mitään ihmeellistä ei oo tapahtunut. Olavi on fat campilta lomalla meillä ja Vanhus-Onni meni vaihto-oppilaaksi tilalle. Onnia ei kyllä enää laihduteta, se on jo niin ikäloppu. Täyttää kesällä 15.

Ja jos joku luuli että mä hötkyilen keväästä - tai sen puutteesta- niin voin kertoa että paljon pahempi hötkyiljä löytyy meidän perheen suurikokoisimmasta ja miehisemmästä yksilöstä (nyt ette yhtään arvaa kenestä on kyse). Se on istuttanut tilliä laatikoihin ja ostanut uuden kaasugrillin. Joka ilta se huokailee takapihalla ja tutkii tillikasvustojaan. Se myös keräsi kaikki jouluvalot pois etupihalta ja muutenkin se vaan intoilee niin että melkein naurattaa.

5 kommenttia:

 1. Haa! Minä mietin ihan tuota samaa Aalto-salaliittoteoriaa kiehuessani kiukuissani huippu-Herrasen putoamisen takia. Voi hrmph sentään mikä oikeusmurha se kyllä oli.

  Ja kuten vauvuus ja vanhuus muistuttavat toisiaan niin sama ilmiö pätee myös teini-ikään ja vaihdevuosiin. Ilmeisesti siis ihmisen ikä on ikään kuin pitkä jana, jonka voisi taittaa keskeltä kahtia ja vastakkain menevät kohdat olisivat suuresti samankaltaisia. Hjuu siis minun luottogyneni minua siitä varoitteli, että vaihdevuosien ensi merkkeinä voipi ruveta taas ilmaantumaan finnejä. Tosin ne ovat sitten tosi varhaisia ensi merkkejä, joista voi olla vielä parikymmentäkin vuotta siihen varsinaiseen menopaussiin. Minun naamaani ajoittain kasvavat sarvet johtuvat kyllä kuitenkin suklaasta. Jota en kylläkään edes syö juuri muulloin kuin jouluna, mutta siitä ne varmasti silti johtuvat. Tai auringonpilkuista tai mistä nyt mikäkin voikaan johtua. Esimerkiksi siitä että Voice of Finlandissa tapahtuu oikeusmurha.

  VastaaPoista
 2. Voi Elmaseni! Mä olin niiiiiin vihainen,suruinen, pettynyt ja kiukkuinen ja kaikkee kun Herranen tippui. Ei oo reilua ei. Eikä mua nappaa kattoo ees koko finaalia nytte ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. komppaan Elma sun näkemystä Saarasta...Teknisesti hemmetin hyvä laulaja mutta...."haluan Jaappanin markkinoille" no heihei sit vaan, koneet lähtee jostain hki-vantaalta...Oltiin livenä kattomassa perheen kanssa vof pitkäperjantaina, hieno oli show eikä silloin pudonnut ketään sellaista meidän suosikkia et olis ottanu pattiin....Tytärlapsi julisti ettei kato finaalia kun Herranen putos---mut taitaa se kattoa kunhan saan sen perjantaina kotio ajoissa Rooman turneelta-

  VastaaPoista
 4. Hei kaikki Mikko Herras-fanit. Toisaalta mulla on hyviäkin uutisia. Kuulin varmalta taholta ja asiasta tietävältä henkilöltä että voitto Voffissa ei välttämättä ole mikään hirveän hyvä juttu. Koska voittaja on levy-yhtiön liekassa monta vuotta, ja jos levy-yhtiö katsoo että nyt pitää tehdä humppalevy, humppalevyllä on nyt kysyntää, niin Mikko Herranen ja humppa... juuei. Kyllä MH on jo paikkansa saanut suomalaisessa musiikkiskenessä, ilman voittoakin.
  Kyllä mä ton finaalinkin tietenkin katson ja taidan nyt sitten liputtaa sen lätsä-lihavan pojan puolesta. Hän näyttää muuten ihan Tero Vaaralta lihavana. Näin Mamban joskus 80-luvulla keikalla ja TV oli lihava!

  Toi Carelianan janajuttu on mielenkiintoinen. Aloin oikein miettimään ja varmasti tossa on perää. Eiköhän kaikki viidenkympin villitykset ja kuudenkympin kullitukset johdu just tuosta janasta... siis ehkä:)

  VastaaPoista
 5. Innostuinkin naputtelemaan aiheesta ihan kokonaisen blogikirjoituksen. Linkkasin tänne.

  VastaaPoista